A karácsonyi időszakban megnő a pénisztörések gyakorisága

2023. december 21. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a karácsony közeledtével az embereknek az otthon nyugalma, a meghitt családi összejövetelek jutnak eszébe, az orvosok egy meghökkentő tudományos kutatásra hívták fel a figyelmet:

ugyanis ebben az időszakban megnő a pénisztörés valószínűsége.

Aki esetleg szabadidejét nem a szexuális balesetek tanulmányozásával szokta tölteni, annak elmagyarázzuk, mit is jelent ez. A pénisztörés, pontosabban a pénisz lágy részének sérülése urológiai vészhelyzetnek számít, egyes esetekben a húgycsövet is érintheti, és azonnali sebészeti beavatkozást igényel. A „törés” leginkább szexuális együttlét közben történik, ha túl heves a szex, és emiatt a pénisz meghajlik. A legtöbb pénisztörés házasságon kívüli szexuális kapcsolatban fordul elő, vagy amikor a pár szokatlan helyen közösül. A pénisztörés leginkább a középkorú férfiakat érinti.

Ha férfi olvasóink már el is képzelték ezt a nem túl biztató balesetet, még tovább fokoznánk a kellemetlen érzéseket: ugyanis a törésnél gyakran hallható egy reccsenő hang, amelyet erős fájdalom, az erekció elvesztése, duzzanat és véraláfutás követ. És ha még ez sem lenne elég:

„Amikor [a betegek] bemennek az orvoshoz, a péniszük gyakran úgy néz ki, mint egy padlizsán” – mondta Dr. Nikolaos Pyrgides, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem urológusa, a kutatás vezetője.

A kutatás eredményéhez 3421 férfi kórházi adatait vizsgálták meg, akik 2005 és 2021 között szenvedtek pénisztörést Németországban. A tanulmány szerint ha mindennap annyi lenne a pénisztörés, mint karácsonykor, akkor Németországban 2005-től kezdve 43 százalékkal több pénisztörés történt volna.

A British Journal of Urology International című folyóiratban megjelent kutatás azt is megállapította, hogy a baleset kockázata hétvégén és a nyári szünetben is magasabb.

Az orvosok azt tanácsolják a pároknak, hogy legyenek tisztában a sérülés kockázatával, és legyenek óvatosak. Ha mégis megtörténik a baleset, akkor forduljanak mielőbb orvoshoz, mert hosszú távú szövődmények léphetnek fel.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!