Új, prémium előfizetések jönnek az X-re

2023. október 20. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Két új prémium előfizetés lehetőségét vezetik be hamarosan az X-en (korábban Twitter) – írja az MTI a Reuters cikke alapján. A hírt Elon Musk jelentette be a közösségi platformon.

Túl sok részletet egyelőre egyikről sem lehet tudni, Musk mindössze annyit írt az oldalán:

„Az egyik lehetőség minden funkciót tartalmaz és olcsóbb, de maradnak a reklámok, a másik drágább, de nincsenek benne hirdetések.”

Az X pár napja vezette be tesztüzemben az Új-Zélandon és Fülöp-szigeteken regisztráló új felhasználók számára az évi egydolláros díjat. Az új felhasználók, akik nem fizetnek elő a közösségi oldalra, csak korlátozottan használhatják a platformot: a tartalmakat csak megtekinthetik, például olvashatják a posztokat, megnézhetik a videókat és bekövethetnek oldalakat. Musk tájékoztatása szerint ezzel a kéretlen üzeneteket és posztokat tömegesen közzétevő, automatizált fiókok ellen akar fellépni a közösségi oldal.

Az X (akkor még Twitter) első előfizetéses szolgálatatása, a Twitter Blue tavaly novemberben indult (alig egy hónappal azután, hogy Musk megvásárolta a platformot), az inaktív és kamufiókok felszámolásának részeként, de gyorsan kudarcba fulladt a próbálkozás, miután trollok lepték el a platformot. A szolgáltatást gyorsan le is állították, és csak egy hónappal később indult újra a javított verzió. A Twitter Blue-val a felhasználók havi 8 dollárért úgynevezett kék pipát vásárolhatnak maguknak, amely korábban politikusok, hírességek, közéleti szereplők és cégek profilján jelezte, hogy igazolt fiókról van szó. A hitelesített profilok bejegyzéseit, válaszait és említéseit előrébb sorolják a platformon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!