Évi egy dollárt kér az X az új felhasználóktól Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken

2023. október 18. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Október 17-től tesztüzemben bevezeti az Új-Zélandon és Fülöp-szigeteken regisztráló új felhasználók számára az évi egydolláros díjat az X (korábbi nevén Twitter). A díjat annak kell befizetnie, aki az olyan alapfunkciókat szeretné használni, mint a tweetelés, a válaszolás, a retweet vagy a lájkolás – fizetés nélkül ugyanis csak a read-only változat elérhető.

„2023. október 17-től elkezdtük a 'Not A Bot', egy új előfizetési mód tesztelését új felhasználók esetén két országban” – írta a vállalat egy bejegyzésben. „Az új tesztet azért fejlesztettük ki, hogy megerősítsük a már eddig is jelentős erőfeszítéseinket a spamek, a platformunkkal való manipuláció és a bottevékenység visszaszorítására” – idézte a Guardian a vállalat témában közzétett bejegyzését. A tesztüzem a korábbi felhasználókra nem ró pluszterhet.

Az Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken létrehozott új fiókoknak először igazolniuk kell a telefonszámukat, majd be kell fizetniük a díjat.

„Azok az új felhasználók, akik lemondanak az előfizetésről, csak »csak olvasási« műveleteket végezhetnek, például posztokat olvashatnak, videókat nézhetnek és fiókokat követhetnek” – áll az X bejegyzésében.

Musk először a múlt hónapban Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott beszélgetése során jelezte, hogy minden felhasználótól díjat lehetne kérni, de a jelenlegi terv az új felhasználókra korlátozódik. A vállalat abban bízik, hogy a spammerek így feladják a próbálkozásokat, különösen, hogy minden botnál egy újabb fizetési módot kell választani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!