A Sony bemutatta az új Playstation 5 modelleket

2023. október 11. – 21:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Sony három éve dobta piacra a Playstation 5 játékkonzolt, ami azóta is elsöprően sikeres, nagyjából 40 millió darabot adtak el belőle. Ha az előző konzolgenerációból indulunk ki, a PS5 nagyjából az életciklusa felénél jár, és ezt erősíti meg az is, hogy a Sony most bejelentette a felfrissített modellek megjelenését. Ez a PS4 esetében is a konzol harmadik születésnapja környékén jött el, és a PS4 Pro erősebb hardverrel fel is tudta dobni a lassan öregedő konzol iránti érdeklődést. Hasonló a cél a most bemutatott PS5 Slimmel is, bár most nem sok érdemi újítást mutatott a cég.

A nevéhez méltó módon a Slim modellek vékonyabbak lesznek az alap PS5-nél, és mintegy 30 százalékkal könnyebbek, plusz a fizikai adathordozó nélküli, csak online játékletöltésekre épülő, olcsóbb verzió megkapja a lehetőséget, hogy utólag lehessen majd hozzá Blu-ray lemezmeghajtót csatlakoztatni. Picit növekszik még a belső tárhely, 800 gigabájtról 1 terabájtra.

És, ennyi.

A novemberben piacra kerülő, majd az alapgépek jelenlegi készleteinek kifogyásával egyeduralkodóvá váló verzió semmi többel nem múlja felül a régi modelleket – igaz, nincs is most különösebb szükség ilyen izmozásra a Sonynál, mert elég magabiztosan verik a rivális Microsoft aktuális Xbox-modelljeit.

Az árak viszont kicsit magasabbra kúsznak, 450 dollár, illetve ugyanennyi euró lesz az alapmodell (ebből a régi modell jelenleg 400), a lemezes kiadás 500 dollár, Európában pedig 600 euró (igen, ez elég érthetetlen árazási stratégia). A később megvehető külső lemezmeghajtó árát 80 dollárra lőtték be. Magyar árak egyelőre nem ismertek, de – az áfa miatt – általában kicsit magasabbak szoktak lenni az euróból napi árfolyamon átszámítottnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!