Rendkívüli javítócsomagot ad ki az Apple az új iPhone-ok túlmelegedése miatt

2023. október 1. – 07:53

Másolás

Vágólapra másolva

Egy hete jelentek meg a boltokban az Apple idei telefonjai, az iPhone 15 család, amelyekkel kapcsolatban az első napoktól visszatérő panasz a túlmelegedés. Azon túl, hogy a felforrósodott telefont nyilván elég kényelmetlen használni, sokan aggódtak azon, hogy ezt mennyire bírja maga a hardver, károsodik-e tőle a hagyományosan drága Apple-telefon.

A cég most kiadott közleményében igyekszik megnyugtatni mindenkit, hogy ez utóbbitól nem kell félni, illetve eloszlatja azt a pletykát is, hogy a melegedés oka a nagy hangon beharangozott új, titánötvözet ház, amibe a telefon került. A probléma forrása valójában szoftveres, az iOS 17 operációs rendszer összeakad néhány alkalmazással, és túlhajszolja a processzort, ami emiatt a szokásosnál jóval erősebben melegszik. Mivel a problémás appok között olyan, sokmilliós felhasználó által használt darabok is vannak, mint az Instagram, az Uber, vagy néhány népszerű játék, az iPhone 15-tulajok elég nagy része találkozott a jelenséggel már az első napokban.

Az Apple hamarosan soron kívüli javítócsomaggal kalapálja ki a most felfedezett hibát, de addig is megnyugtat mindenkit, hogy a javítás nem fogja csökkenteni a telefon teljesítményét, ahogyan a mostani melegedés sem az élettartamát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!