Lefagyott Musk livestreamje, körüzenetben utasította a Twitter összes dolgozóját, hogy azonnal javítsák meg

2023. szeptember 29. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön az amerikai-mexikói határhoz ment Elon Musk, hogy „meggyőződjön arról”, hogy mi is folyik ott. A Twitter (most már X) vezetője a határhoz érve livestreamet indított a platformon, ami azonban négy perc után lefagyott. Musk ekkor fogta magát és körüzenetben az összes Twitter-dolgozónak megüzente, hogy:

„Légyszi, javítsátok meg.”

A Business Insider beszámolója szerint Musk a texasi, a mexikói határ mellett fekvő Eagle Pass nevű települést látogatta meg, ahol az elmúlt napokban több migránscsoport szökött át az Egyesült Államokba (a polgármester szerint akár napi 2500 migráns is átlépi itt a határt). A Twitter vezetője pár napja egy másik videóban már nehezményezte, hogy erről egyáltalán nem számolt be a média. Ez nem igaz, többek között a Reuters, a The New York Times és a CNN is beszámolt róla.

Ennek ellenére Musk személyesen ment le a határra, hogy megnézze magának a helyzetet, és a követőit is tájékoztassa róla. Musk el is kezdte az élő közvetítést, beszélt a migrációról, és megjegyezte, hogy kicsit tart attól, hogy annyian fogják nézni, hogy megakad a stream – a jóslata végül elég hamar valóra vált, négy perc után lefagyott. A Twitter számlálója szerint egyébként ötmillióan nézték, de a platform azokat is nézőnek számolja, akiknek megjelenik a feedjében, de csak átgörgetnek a videó felett, és nem néznek bele.

A New York Times riporterének értesülése szerint ekkor írt egy háromszavas emailt a Twitter összes dolgozójának, hogy azonnal javítsák meg a közvetítését.

Helyre is állították, Musk nem sokkal később újraindította a streamet, és további 15 percig beszélt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!