Az Apple végleg elásta az iPhone Minit

2023. szeptember 16. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple múlt heti iPhone-bejelentő eseményén, a tavalyihoz hasonlóan nem volt szó Mini modellről, úgy tűnik tehát, hogy az iPhone 12 és 13 kísérletei nem jöttek be, és a cég ejti a koncepciót. Mivel a 15-ös család megjelenésével a 13 Mini ki is került az Apple hivatalos online boltjának kínálatából, a kicsi telefon teljesen eltűnt a felhozatalból.

Ahogy a MacRumors emlékeztet rá, a Mini verziók nem is voltak túl sikeresek, a 12-es generációban az eladások 5 százalékáért feleltek, a 13-asnál ez már csak 3 százalék volt. Nem sokat segített a Mini karrierjén az iPhone SE létezése, ami méretében és árában is még kisebb volt, és 2020-ban, illetve 2022-ben is jött ki belőle új verzió. Akinek a kezéhez vagy a pénztárcájához a kisebb telefon passzolt, vélhetően ezt választotta.

A pletykák szerint jövőre ismét frissülni fog az SE-termékvonal, a negyedik generációval, de ez már nem lesz fizikailag olyan kicsi: 6,1 hüvelykes méretről szólnak az iparági hírek, ami az aktuális iPhone alapmodellel egyezik meg. A Mini verziók 5,4-esek, az SE-k pedig 4,7-esek voltak, és most úgy tűnik, az Apple kínálatából eltűnik ez a méretkategória.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!