Gigantikus X-logót húzott fel Musk a Twitter székházának tetejére, de engedélye persze nem volt

2023. július 29. – 19:19

Gigantikus X-logót húzott fel Musk a Twitter székházának tetejére, de engedélye persze nem volt
Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva


Elon Musk X-mániája a Twitter székházának tetején csúcsosodott ki fizikai valójában, egy óriási X-jel formájában. A logót péntek éjjel építették, San Francisco illetékesei azonban úgy vélik, minden ilyen logó, felirat lecserélése az épületeken engedélyköteles, írja az AP.

És volt ilyenje Musknak? Majd a vizsgálat kideríti, de ha lett volna, az illetékesekben valószínűleg nem fogalmazódtak volna meg kérdések.

Az óriási X azután jelent meg az épületen, hogy a rendőrség még hétfőn megakadályozta a munkásokat abban, hogy a Twitter ikonikus madarát és feliratát lebarmolják az épület oldaláról. A szakik ugyanis nem kerítették el a járdát a logó alatt, így az esetleg mélybe hulló darabok bárkinek a fejére eshettek volna.

„Bármilyen betű vagy szimbólum megváltoztatásához engedély kell, hiszen csak így biztosítható az épület történelmi jellegével való összhang” – mondta Patrick Hannan, az Épületfelügyeleti Minisztérium szóvivője még akkor, hozzátéve, hogy az sem mindegy, miként, mennyire biztonságosan rögzítik ezeket. Ezen dokumentumok hiányában San Francisco városa kénytelen panaszt beterjeszteni és vizsgálatot kezdeményezni.

Fotó: Justin Sullivan / 2023 Getty Images
Fotó: Justin Sullivan / 2023 Getty Images

Hogy miért éri meg X-re cserélni a Twitter logóját, illetve nevét, ezzel szétverni egy ennyire erős brandet, arra nincs épeszű magyarázat azt csak Elon Musk tudhatja. Musk 2022 októberében vette meg a Twittert 44 milliárd dollárért, majd ezután alapos átszabásba kezdett. Tömeges elbocsátások, több millió dolláros hajcihők, állítólagos végkielégítéssel kapcsolatos viták követték a vásárlást.

Musk, aki egyben a Tesla vezérigazgatója is, már régóta rajong az X betűért, ott van ugye a SpaceX, de egyik gyermekét is „X”-nek hívják, legalábbis részben, a pontos név eredetileg betűk és szimbólumok sorozata volt: X Æ A-12.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!