Új kínai autómárka érkezik Magyarországra

2023. július 15. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

Új kínai autómárka lép a hazai piacra a közeljövőben – értesült több forrásból a Vezess.hu. A Chery konszern az Omoda márkát hozza be, az értékesítés egy crossoverrel típussal kezdődik.

A hazai tervekről videóinterjúban tájékoztatta a portált az európai régió márkamenedzsere, a kereskedőhálózat-fejlesztési vezetője és a cég magyar piaci országigazgatója.

Az anyavállalat jelentős autóipari szereplő, 2022-ben több mint 1,2 millió autó készült az üzemeikben és 9000 mérnököt, fejlesztőt foglalkoztatnak.

Fotó: omodaglobal.com
Fotó: omodaglobal.com

A típust, amit készülnek piacra dobni, a cég nemzetközi oldalán még Omoda C5-nek hívják, de mivel a C5 névhasználati jogai a Citroënnél vannak, Európában Omoda 5 néven kezdődhet meg az autó forgalmazása. Az Omoda 5 egy középméretű SUV, ami leginkább a Suzuki Vitara és az S-Cross konkurense lehet majd Magyarországon.

Egyelőre nincs információ az érkező új autó áráról, felszereltségéről, garanciális hátteréről, viszont a gyárat képviselő szakemberek szerint nyár végéig megszülethet a megállapodás a leendő magyarországi importőrrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!