Elon Musk is beszáll az MI-buliba, elindítja saját mesterségesintelligencia-cégét

2023. július 13. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk szerdán elindította régóta ígért, mesterséges intelligenciával foglalkozó startupvállalkozását, az xAI-t, írja a Reuters. A csapatot ő maga vezeti majd, annak ellenére, hogy többször is kifejtette már, véleménye szerint a mesterséges intelligencia fejlesztését szüneteltetni kell, valamint az ágazatnak szabályozásra van szüksége. Musk szerint a mesterséges intelligencia akár el is pusztíthatja a civilizációt.

Musk szerdán vázolta egy biztonságosabb mesterséges intelligencia létrehozására vonatkozó tervét. Ahelyett, hogy erkölcsöt próbálnának programozni a mesterséges intelligenciába, az xAI egy „mindenre kíváncsi” mesterséges intelligencia létrehozására fog törekedni – mondta Musk.

Musk jóslata szerint öt-hat éven belül megérkezik a szuperintelligencia, vagyis az embernél okosabb mesterséges intelligencia. Musk 2015-ben társalapítója volt a ChatGPT mögött álló OpenAI vállalatnak, de 2018-ban kilépett a cég igazgatótanácsából.

Az xAI közölte, hogy július 14-én Twitter Spaces-eseményt tartanak, a cégben a Google és a Microsoft korábbi munkatársai dolgoznak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!