Per indult a Twitter ellen, mert állítólag nem fizetik ki a számlákat

2023. július 3. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ausztrál cég 666 ezer dollárra pereli a Twittert – írja a Guardian. A kereset szerint azért, mert mióta tavaly októberben Elon Musk megvette a közösségi oldalt, állítólag nem fizetnek a szolgáltatásokért, amiket az ausztrál Facilitate nyújt nekik. Nem arról van szó, hogy panaszkodtak volna a szerződés miatt. Egyszerűen csak nem fizetnek.

A Facilitate irodai szolgáltatásokban utazik. A Twitter dublini és londoni irodájába érzékelőket telepítettek, a szingapúri irodát ők rendezték be, és a sydney-it pedig ők pakolták ki, és a Facilitate őrzi az irodából elhozott tárgyakat.

A Twitter egyelőre nem reagált bírósági iratban. Megpróbáltunk kérdéseket küldeni az esettel kapcsolatban a Twitter hivatalos sajtós címére, de természetesen csak egy kupac kakit kaptunk válaszul.

A világ egyik legfontosabb közösségi oldalának egy mosolygó kakit ábrázoló emoji az automata válasza – Fotó: Világi Máté / Telex
A világ egyik legfontosabb közösségi oldalának egy mosolygó kakit ábrázoló emoji az automata válasza – Fotó: Világi Máté / Telex

A kereset szerint nem ők az elsők, akik ilyen okból beperelték a Twittert. A Facilitate azt írja, hogy miután Musk átvette az irányítást az oldal felett, több olyan lépése is volt – a moderáció leépítése, szélsőjobbos és neonáci fiókok visszaengedése, a dolgozói leépítések –, ami erősen taszítja a hirdetőket. Emiatt kénytelen volt szorosabbra húzni a nadrágszíjat, ami azzal járt, hogy nem fizetnek számlákat. Egy elmélet szerint a Twitter a napokban azért korlátozza le a saját működését, mert nem fizetett a Google szervereiért. Musk szerint valójában csak az adatgyűjtést akarják korlátozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!