Hivatalos: az LCD tévéknek befellegzett

2023. június 16. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Merck KGaA német vegyipari cég felhagy a folyadékkristályos kijelzők területén a kutatás-fejlesztés további finanszírozásával – írja a Tom's Guide. Mivel ez a cég az LCD-panelek legfőbb beszállítója a világ tévégyártóinál, a hír praktikusan azt is jelenti, hogy ennek a kijelző-technológiának vége, nem fejlesztik tovább. A németek azzal indokolták a döntést, hogy nemigen volt már újításra vagy fejlődésre tér ebben a technológiában, főleg az OLED panelek és annak mindenféle új variációi mellett.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy csapásra el fognak tűnni a piacról az ilyen tévék és monitorok, ugyanis megvan az a nagy előnyük, hogy olcsók – és most, hogy nem kell a kutatás-fejlesztésre, tesztelésre fordított pénzt is beleépíteni az árukba, még olcsóbbak lesznek. A piaci várakozások szerint az alsó árkategóriákban még sokáig velünk maradnak az LCD paneles kijelzők.

Ezzel a plazmatévék után (emlékszik még valaki a plazmatévékre?) újabb kijelző-technológia száll ki a ringből, és az OLED-család dominanciája teljesnek látszik – bár a lézertévék még mindig ott vannak, akkor is, ha azok a szó szoros értelmében nem tévék, hanem inkább projektorok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!