Tenyérrel már nemcsak fizetni, hanem a nagykorúságot igazolni is lehet az Amazon pénztárgépén

2023. május 22. – 20:56

Tenyérrel már nemcsak fizetni, hanem a nagykorúságot igazolni is lehet az Amazon pénztárgépén
Fotó: Amazon

Másolás

Vágólapra másolva

Amerikai kocsmába járók a tenyerükkel már azt is tudják igazolni néhány bárban, hogy legálisan ihatnak alkoholt – írja a Verge. Ezt egyelőre csak ott tehetik, ahol így működik az Amazon One szkenner, ami egyelőre csak a coloradói Coors Field stadion.

A tenyérolvasó nem új, az Amazon ezt használja a saját Go nevű üzleteiben, valamint néhány Whole Foods üzletben, de ott csak fizetni lehet egy tenyérmutatással. Ahhoz, hogy az ember regisztrálja a korát az Amazon One-ban, egy csomó személyes adatot kell megadnia, valamint fel kell töltenie egy szelfit, egy állami igazolvány másolatát és képeket a tenyeréről.

Mikor valaki megmutatja a tenyerét a pénztárgépnek, az ráncok, erek és vonalak alapján beazonosítja az illetőt, és a pultos felé néző képernyőn kiírja, hogy az adott illető elmúlt-e 21, és megmutatja a feltöltött szelfit is. Ha az ember átment a teszten, egy újabb tenyérvillantással tud fizetni. A hagyományos módszer ugye általában

  1. pénztárca elő,
  2. igazolvány ki,
  3. ha úgy van, akkor kártya ki és fizetés, vagy telefon elő és fizetés.

Ezt a három-négy lépést az Amazon kettőre csökkentette – már ha egy ki tudja milyen fényviszonyokkal megáldott bárban a rendszer tökéletesen működik elsőre is. Ehhez fel kell tölteni több képet és személyes adatot is, amiket az Amazon a felhőben tárol. Ez felvet néhány biztonsági aggályt, de a techóriás azt ígéri, hogy az adatok biztonságban vannak. Arról nem is beszélve, hogy első körben az Amazon átfuttatja a megadott adatokat egy külső szereplőn, aki megerősíti neki, hogy a feltöltött információ valóban helyes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!