Elon Musk kinevezte a Twitter új vezérigazgatóját

2023. május 12. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint hat hónappal azután, hogy felvásárolta a Twittert, és ámokfutásba kezdett a vállalatnál, Elon Musk kinevezte a Twitter új vezérigazgatóját – írja a BBC.

A milliárdos közölte, hogy Linda Yaccarino, az NBCUniversal korábbi reklámügyi vezetője fogja felügyelni az üzleti műveleteket a Twitteren. Yaccarino hat héten belül kezd, de Musk ügyvezető elnökként és technológiai főnökként továbbra is részt vesz a munkában.

„Alig várom, hogy Lindával együtt dolgozhassak azon, hogy átalakítsuk ezt a platformot az X-é, a mindenre kiterjedő alkalmazássá” – írta a Twitteren.

Az NBCUniversalnál Yaccarino nagyjából 2000 beosztottal dolgozott, és részt vett az ottani streamingszolgáltatás elindításában. Távozása látszólag váratlanul érte az NBCUniversalt, amikor felröppentek a pletykák, hogy a nő a Twitterhez igazol, nem is tudtak a hírről. Ettől függetlenül később azt írták, hogy Yaccarino sokban hozzájárult a vállalat épüléséhez, és a legjobbakat kívánják neki.

Muskra nagy nyomás nehezedett, hogy találjon valaki mást a cég élére, aki valahogy helyreteszi az elmúlt fél évben tapasztalt bevételkiesést. Több nagyvállalat leállította a Twitteren futó reklámkampányait, miután Musk átvette az irányítást. Musk ugyanis azonnal elbocsátott több ezer alkalmazottat, köztük olyanokat is, akiknek az volt a feladata, hogy a sértő bejegyzésekkel foglalkozzanak. Emellett átalakította a szolgáltatás hitelesítési módját is, ami a kritikusok szerint megkönnyíti a hamis hírek terjedését.

A hozzáértők szerint a pénzhiány orvoslására Yaccarino nagyon jó választás. „Ő az a fajta ember, akire Elon Musknak szüksége lehet” – Claire Atkinson, a Business Insider vezető médiakönyvírója, aki két évtizede követi Yaccarino karrierjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!