787,5 millió dollárt kell fizetnie a Fox Newsnak, mert álhíreket terjesztett

2023. április 19. – 06:04

Másolás

Vágólapra másolva

787,5 millió dollárba kerül a Fox Newsnak az, hogy az ellene indított rágalmazási perben elkerülje a tárgyalást, tudta meg az AFP. A csatornának a Dominion nevű cégnek kell fizetnie, amiért úgy terjesztett álhíreket a vállalatról, hogy tudatában volt azok hamisságának.

Donald Trump egyik jogásza, Sidney Powell a 2020-as amerikai elnökválasztás után azt állította, bizonyítéka van arra, hogy a cég szavazógépeivel Joe Biden elcsalta a választást. 2020 novemberében Powell rendszeres vendége volt a legnépszerűbb amerikai hírtévé, a Fox News különböző műsorainak, a Dominion pedig a csatornát és a jogászt is beperelte, mert szerintük hazugságokkal rossz hírnevüket keltették.

A tárgyalás azért lett volna fontos, hogy kiderüljön: hogyan és mennyire büntethető egy médium az általa tudatosan álhírekért. A Fox Newsnál pontosan tudták, hogy a választási csalásos sztori kamu, mégis erősen tolták ezt a narratívát.

Az ügy lezárásáról szóló megállapodás elkerülte azt, amit a legtöbb szakértő szerint a konzervatív csatorna számára káros, nagy horderejű per lett volna, amelyben a tulajdonos Rupert Murdoch kénytelen lett volna nyilvános tárgyaláson tanúskodni. Ugyanígy beidézhető lett volna Tucker Carlson és Sean Hannity műsorvezető is, ezzel a megállapodással ők is elkerülik a tanúk padját.

A történtekről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!