Elon Musk: A Twitter vezetése fájdalmas és nem buli

2023. április 12. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

A BBC-nek adott interjút Elon Musk, a Twitter tulajdonosa és vezérigazgatója. A beszélgetést a Twitter Spacesen is közvetítették, ahol több mint hárommillióan követték. Musk az interjúban elmondta, a Twitter vezetése „elég fájdalmas”, és olyan, mint egy „érzelmi hullámvasút”.

„A fájdalom szintje rendkívül magas, ez nem buli” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy az elmúlt hónapok „valóban elég stresszesek voltak”, de továbbra is úgy érzi, hogy a vállalat megvásárlása volt a helyes döntés.

Musk tavaly októberben 44 milliárd dollárért vásárolta meg a közösségi platformot. Most a BBC-nek azt mondta, „a megfelelő személynek” eladná. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni, pár hónapja, amikor a Twitter közössége megszavazta, hogy mondjon le cég vezérigazgatói posztjáról, azt mondta, lemond, amint megtalálja „a megfelelő személyt” a posztra. Ez azóta sem történt meg.

Musk szerint egyébként „meglehetősen jól mennek a dolgok”, ami annyit jelent: a platform működik. Azt ugyan elismerte, hogy a rengeteg kirúgás után akadtak problémák, és kisebb leállások is voltak, de szerinte ezeket gyorsan ki tudták javítani.

A pénzügyek kapcsán Musk elmondta, a cég most már „nagyjából kijön nullára”, és a hirdetők nagy része is visszajött. Szerinte nem volt egyszerű a 7000 állást 1500-ra szűkíteni, de szükséges lépés volt. A vezérigazgató azt is megerősítette, hogy sok dolgozóhoz hasonlóan ő is rendszeresen az irodában alszik, egy kanapén.

A BBC újságírója arra is rákérdezett, miért került a brit lap Twitter-fiókja mellé az a tájékoztatás, hogy „állami média”. A BBC-t ez elsősorban azért zavarja, mert nem állami támogatásból működnek, ezért hivatalos panaszt és korrigálási kérést is benyújtottak a Twitterhez. A kérdésre Musk azt válaszolta, tudja, hogy a BBC-nek nem tetszik a címke, és dolgoznak rajta, hogy a valóságot fedje a megjelölés. Hozzátette, ő egyébként nagyon tiszteli a BBC-t. Musk és a sajtó kapcsolata meglehetősen bonyolult, a Twitter-vezetője nemrég például azzal fejezte ki, mit érez az őt kérdésekkel provokáló sajtó munkatársai iránt, hogy kakiemojit állított be a Twitter sajtóosztály automatikus válaszüzenetének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!