Új, állami Covid-vakcina-fejlesztő program indul az Egyesült Államokban

2023. április 11. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok kormánya ötmilliárd dolláros programot indít az új, koronavírus elleni vakcinák és kezelések kifejlesztésére – írja a Seekingalpha.com.

Az új program három fő célra összpontosít majd: az egyik a hosszabban kitartó monoklonálisantitest-készítmények létrehozása, ez azért fontos, mert a folyton alakuló vírus sok jelenlegi kezelést hatástalanná tett. Emellett a nyálkahártyán keresztül immunitást létrehozó (orron vagy szájon át beadható) vakcinák kifejlesztésének felgyorsítását, illetve a mindenféle variáns és más koronavírusok ellen is hatásos oltások (úgynevezett pánkoronavírus-vakcinák) fejlesztését is felpörgetnék – arról, hogy már a látótávolságban vannak azok a vakcinák, amik megelőzhetik a jövő koronavírus-járványait, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Fehér Ház koronavírusért felelős koordinátora arról beszélt, hogy a kormány sokat tehet, hogy felgyorsítsa ezeknek a kezeléseknek a fejlesztését. Ashish Jha hozzátette, hogy ezentúl sok múlik a fejlesztők gyártási tervein és az illetékes hatóságok vizsgálatain is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!