Ellen-Twitteren dolgozik a Meta

2023. március 10. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egy olyan decentralizált, szövegalapú közösségi oldalon dolgozik a Meta, ami egyszerre lehet a szebb napokat is megélt Twitter és a Mastodon vetélytársa, írja a Mashable. Egyelőre nem tudni részleteket, de a Meta megerősítette a híreket a Moneycontrolnak.

„Önálló, decentralizált közösségi hálózatot építünk szöveges tartalmak megosztására. Úgy gondoljuk, hogy ezzel lehetőség nyílik majd egy olyan külön tér kialakítására, ahol az alkotók és közéleti személyiségek időben megoszthatják érdeklődési körükkel kapcsolatos híreket” – mondta a Meta szóvivője a Moneycontrolnak.

Decemberben már érkeztek pletykák arról, hogy a Facebook az Instagram motorját felhasználva egy szövegalapú platformon dolgozik, és az új információk szerint is a képmegosztó applikációhoz fogják kötni az újítást. A platformra az instagramos felhasználói fiókkal is be lehet majd lépni.

Bár a P92 kódnevű alkalmazás valószínűleg még a fejlesztés korai szakaszában lehet, már tudjuk, hogy önálló lesz, vagyis nemcsak az Instagramhoz kötött funkció, hanem saját közösségi platform készül. A decentralizált rész valószínűleg azt jelenti, hogy az app támogatni fogja az ActivityPub nevű decentralizált közösségi hálózati protokollt, amelyen a Mastodon is alapul. Ha ez valóban így lesz, az nagy változást jelentene a Meta stratégiájában, amely a tulajdonában lévő többi közösségi hálózat szinte minden aspektusát irányítja.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Meta miért látta meg a piaci rést: a Twittert rengeteg kritika éri, mióta Elon Musk megvásárolta, mind technológiai, mind felhasználói szempontból romlik a minősége. A felhasználók a Mastodonra kezdtek el migrálni, nem csoda, hogy a Meta időben szeretne lépni, és inkább a saját platformjára csábítaná a twitterezőket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!