Jön az új Pokémon-játék, amit alvással lehet vezérelni

2023. március 4. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor 2019-ben bejelentették a Pokémon Sleep című videojátékot, mint az elsöprően népszerű szörnyecskevadászós-gyűjtögetős őrület legújabb epizódja, sokan azt gondolták, csak egy elkésett áprilisi tréfa, annyira bizarrul hangzott. Aztán eljött az eredetileg beharangozott 2020-as premierdátum, és a játéknak se híre, se hamva nem volt, és lassan mindenki napirendre tért afölött, hogy ez csak egy hülye vicc volt, fura a japánok humorérzéke.

Most viszont megint úgy néz ki, hogy ez egy valódi, létező, hamarosan megjelenő játék, amiben központi szerepet kap az, hogy a játékos alszik. Itt a friss trailer:

Bár nagyon sok részletet most sem lehet tudni, úgy néz ki, hogy egy alvásfigyelő kütyü jár majd a játékhoz – pontosabban ezt külön kell megvenni, 55 dollár, azaz kb. 20 ezer forint az ára –, amit az ágyban a párnánk mellé kell tenni, és az az aktivitásmérő okosórákhoz hasonlóan figyeli, mennyit és hogyan alszunk. A Pokémon GO Plus+ (igen, plusz plusz, ez a neve) a telefonunkhoz csatlakozik, átadja a játéknak az alvási adatainkat, és az adott napon a játékban attól függően találkozunk más és másfajta, különleges és ritka pokémonnal, hogy milyen mélyen és egészségesen aludtunk.

Valahogy így:

A játéknak pontos megjelenési dátuma most éppen nincs, de az ígéretek szerint idén jön androidos telefonokra és iPhone-ra.

Egyébként nem ez az első videojáték, ami kimondottan bünteti, ha éjszakába nyúlóan játszunk vele, a 2003-as, Nintendo Gameboyra megjelent Boktai egy fényérzékelő szenzorral volt felszerelve, és a játékosnak extra erőt adott a vámpírok elleni harcban, ha az természetes napfényt kapott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!