Élesben is elindult a mesterségesintelligencia-alapú bőrgyógyászat Magyarországon

2023. március 3. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Átfogó tesztidőszak után élesben is elindult a mesterségesintelligencia-alapú bőrgyógyászat, ami Magyarországon érhető el elsőként az Európai Unióban – közölte a szoftvert üzemeltető cég, az AIPDerm.hu. A klinikai rendszer alapja egy szoftver, amit több hónapon át teszteltek a Semmelweis Egyetemen, és ami hétszázféle bőrbetegséget képes azonosítani a páciens által beküldött fotó alapján.

A szolgáltatás 9900 forintba kerül, tajszám megadása után egy fotót kell feltölteni az AIPDerm online felületére az érintett bőrterületről, ezután a szoftver megállapítja az adott bőrbetegséget, az erre kijelölt szakorvos pedig felállítja a végső diagnózist. Az orvos ezután receptet írhat fel, vagy személyes kezelést javasolhat. Így egy orvos 40 esetet is el tud látni egy óra alatt. A tesztidőszakban több mint 18 ezer pácienst vizsgáltak meg Magyarországon, és több mint 900 rákbetegséget diagnosztizáltak így.

Az AIP Derm világújdonságnak számít, és digitális forradalmat indíthat el a hazai egészségügyben – olvasható a cég közleményében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!