Steve Jobs intelmei ellen menne az Apple az érintőképernyős Macbookkal

2023. január 13. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Érintőképernyős Macbook-verzión dolgozik az Apple a Bloomberg információi szerint, az OLED kijellős modell 2025-ben kerülhet piacra. Ha a lap értesülései jók (amúgy általában azok szoktak lenni ilyen témában), az elég komoly irányváltást jelent az Apple-től, a cég ugyanis régóta makacsul ellenáll a konkurenciánál már bevett hibrid notebook-tablet gépek trendjének. Ez magától a legendás cégvezér Steve Jobstól származhat, aki annak idején többször is kikelt a koncepció ellen.

„Első látásra jónak tűnik, de a gyakorlatban nagyon hamar elfárad a kezed tőle; egyszerűen nem működik, ergonómiailag borzalmas”

– mondta például egy 2010-es Apple-eseményen.

Nem ez lenne egyébként az első eset, hogy az Apple a néhai cégalapító intelmei ellen megy. Jobs híres mondása volt az is, hogy az okostelefonoknak 3,5 hüvelykes képátló a tökéletes méret, és efölé menni alapvető tévedés. Az iPhone-ok ezt sokáig tartották is, aztán Jobs halála után, Tim Cook vezetése alatt rögtön az első modell, az iPhone 5 már nagyobb mérettel jelent meg. Mint kiderült, ez volt a nyerő út, ma már a 6,1 hüvelyk számít „normál” méretnek telefonoknál. Amikor pár éve az Apple megpróbálkozott a visszakicsinyített, Mini fantázianevű modellekkel, azokra nem is volt igazán kereslet (pedig ezek is jóval nagyobbak voltak, mint a Jobs által megálmodott méret).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!