Elon Musk elbukta a bizalmi szavazását, erre belengette, hogy ezentúl csak a fizetős felhasználók szavazhatnak

2022. december 20. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjjel újabb izgalmas epizódokkal folytatódott Elon Musk és a Twitter végtelen szappanoperája. Az előző részek tartalmából:

  • Musk szavazást írt ki a Twitteren arról, hogy lemondjon-e a cég vezérigazgatói posztjáról, és maradjon csak tulajdonos.
  • A Musk-ellendrukkerek azt az elméletet szőtték eköré, hogy valójában már eldöntötte, hogy leköszön, és csak trollkodik/ürügyet keres.
  • Amúgy ebben lenne is ráció, Musk fő biznisze, a Tesla ugyanis nem fut túl jól, mióta a főnök a Twitterre koncentrál: április, vagyis a Twitter-felvásárlás elindítása óta a részvényárfolyam kb. a felére zuhant, a részvényesek elég idegesek.
  • Musk rajongói viszont azt a teóriát alkották meg, hogy az egész egy csapda a szavazások manipulálására létrehozott kamufelhasználók lebuktatására.
  • A szavazáson mindenesetre elég jelentős előnnyel nyert a „mondjon le” opció.

Na de mi történt azóta?

Musk (még?) nem mondott le, leginkább a szokásos kedvenc témáiban kommentelget, a mainstream médiát, a „woke vírust” és amerikai demokrata politikusokat kritizálva. Pár megjegyzése azért volt a lemondós szavazásáról is. Egyrészt egyetértően hümmögött azoknak a rajongóinak, akik csalást kiáltottak, és „háttérhatalmi robotok százezreiről” beszélnek (ami annak fényében érdekes, hogy pár napja még azzal büszkélkedett, hogy sikerült kiirtani a robotokat a Twitterről). Amikor pedig egy rajongója felvetette, hogy a fontos szavazásokat csak a havi 8 dollárért előfizető „kék” felhasználók számára kellene megnyitni, annyit írt:

„Jó ötlet. A Twitter be fogja vezetni ezt a változtatást.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!