Bezárja a Huawei az egyik oroszországi részlegét

2022. december 19. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai Huawei vállalat bezárja adattároló rendszerek és telekommunikációs berendezések értékesítésével foglalkozó részlegét Oroszországban, írja az Interfax.

Az Enterprise Business Group nevű Huawei-részleg Oroszország vállalati ügyfeleinek információs és kommunikációs technológiai megoldásaiért volt felelős. A Huaweihez közel álló egyik forrás a Kommerszant lapnak azt mondta, a cég alkalmazottainak többsége elhagyja a részleget, csak egy névleges iroda marad meg. A forrás azt állítja, a cég az orosz-ukrán háború lezárása után „készen állhat visszatérni Oroszországba”.

A Huawei részlegei Moszkvában, Szentpéterváron és Nyizsnyij Novgorodban működnek, olyanokkal foglalkoznak, mint például az 5G technológia, a gépi tanulás fejlesztése vagy a VR-rendszerek kialakítása. A Huawei nem volt hajlandó kommentálni döntését.

A Huawei korábban szétválasztotta oroszországi és fehéroroszországi vállalati részlegét a Független Államok Közösségétől. A szállításokat is felfüggesztette – ezt szintén nem kommentálta a Huawei, de a piacon meglátszott: az oroszországi adattároló rendszerek értékesítése a lépés után 30-50%-kal csökkent, az árak pedig akár 50%-kal is emelkedtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!