A jövőben nem lehet majd más közösségi platformok linkjeit megosztani a Twitteren

2022. december 18. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter többé nem teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy más közösségi oldalak, köztük a Facebook, az Instagram, vagy a Donald Trumphoz tartozó Truth Social linkjeit megosszák a platformon – írja a Verge.

Ez azt jelenti, hogy egy Twitter-felhasználó nem tüntetheti fel a többi oldalát például a bemutatkozó szövegében, nem oszthatnak meg linkkel más platformról származó bejegyzést, hacsak nem keresztbejegyzésről van szó.

A jelek szerint egyelőre nem tiltottak még le minden fent említett közösségi médiumot a Twitterről, de a Mastodon szervereket például már blokkolják.

A Twitter azt írja, hogy a posztok és a fiókok szintjén is fellép a szabályzatot megsértő felhasználókkal szemben. A vállalat közölte, hogy a jövőben felfüggesztheti azokat a fiókokat, amelyeket „főleg más közösségi platformon lévő tartalmak népszerűsítésére használnak”, és többé nem engedélyezi a felhasználóknak, hogy harmadik féltől származó link-aggregátorokra hivatkozzanak. Ennek ellenére a letiltott közösségi médiaplatformok bármelyikére vonatkozóan engedélyezik a fizetett hirdetés vagy promóció megosztását.

A Twitter közölte, hogy eltávolít minden olyan posztot, ami megsérti szabályzatot, és ideiglenesen felfüggesztheti azokat a felhasználókat, akiknek a profiljában tiltott közösségi platformokra mutató linkek szerepelnek.

A Twitter azokkal a felhasználókkal szemben is fel fog lépni, akik megpróbálják kijátszani ezt a szabályzatot azáltal, hogy képernyőképet posztolnak, vagy más platformokra mutató URL-eket álcáznak úgy, hogy például az URL végére .hu helyett ponthu-t írnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!