Elindult az influenza és koronavírus elleni kombinált oltás engedélyeztetése

2022. december 10. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult az influenza és a koronavírus elleni kombinált vakcina engedélyeztetése az Egyesült Államokban – közölte a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat, írja az MTI.

Az amerikai Élelmiszerügyi és Gyógyszerhatóság (FDA) gyorsított eljárásban vizsgálja az influenza- és a koronavírus-járvány ellen kifejlesztett kombinált védőoltást. Azt azonban nem tudni, hogy a cégek mikor kaphatják meg az engedélyt.

A vakcina engedélyeztetése bő egy hónappal azután veszi kezdetét, hogy a Pfizer és a BioNTech közös kutatásban elkezdték a kombinált védőoltás kifejlesztését.

„Az mRNS-technológia rugalmassága és gyártási sebessége bebizonyította, hogy jól alkalmazható más légzőszervi betegségek esetében is”

mondta Annaliesa Anderson, a Pfizer oltóanyag-kutatásért és -fejlesztésért felelős tudományos igazgatóhelyettese és vezetője.

A november elején induló kutatás tesztelésében 180, 18 és 64 év közötti önkéntes vett részt. A résztvevőket hat hónapig követik, megfigyelve az oltóanyag hosszabb távú hatásait is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!