Elromlott a Twitter automatikus copyright-ellenőrző rendszere, teljes filmeket töltenek fel a felhasználók

2022. november 21. – 18:18

Másolás

Vágólapra másolva

Mióta Elon Musk átvette a Twitter irányítását, kirúgott egy csomó embert, több százan pedig maguktól léptek le, gyakran visszatérő elem a twitteres közbeszédben, hogy ha az oldal azóta is teljesen jól működik, akkor mivel is foglalkozott az a sok programozó. Hogyhogy nem omlott össze az egész rendszer nélkülük?

És valóban, egy kisebb problémától eltekintve, amikor a kétfaktoros azonosítás nem ment egy ideig, és nem tudtak emberek bejelentkezni, a Twitter láthatóan él és virul.

A Twitter egy jól összerakott rendszer, egy ideig simán működőképes mindenféle karbantartás nélkül is, de előbb-utóbb jelentkeznek majd kisebb-nagyobb hibák, és ha nincs, aki azokat kijavítsa, fokozatosan használhatatlanná válik majd az egész oldal – jósolták szakértők.

Nos, úgy tűnik, megjelent az első komolyabb repedés a rendszeren, a Twitter automatikus copyright-ellenőrző rendszere állt le, aminek ki kéne szűrnie a jogvédett tartalmakat a felhasználók posztjaiból. Ez onnan derült ki, hogy egyesek elkezdtek 2 perces videórészletekre vágott teljes mozifilmeket feltölteni az oldalra, amik egészen rapszodikusan és nem is az ilyenkor megszokott hibaüzenet kíséretében tűntek aztán el vagy maradtak a helyükön. Úgy tűnik, mintha az automatizmus leállása miatt kézzel törölgetnék ezeket a Twitter megmaradt moderátorai.

Ez persze magának az oldalnak a működését, funkcionalitását nem zavarja, a Twitterről valósággal menekülő hirdetők számára viszont egy újabb ok, hogy ne is térjenek vissza. Illetve a jogtulajdonos filmstúdiók és médiacégek felől számíthat majd kényelmetlen kérdésekre a Twitter jogi osztálya (már amennyiben a kirúgási és távozási hullámok után maradt egyáltalán ott valaki).

A Twitter háza táján zajló eseményeket a Telex is szorosan követi, a témában született cikkeinket itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!