Három Meta-vezető is érintett lehet az onlyfanses lefizetési perben

2022. október 13. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Véletlenül kiderült, hogy három magas beosztású Meta-tisztviselő is érintett lehet egy perben, amit három szexmunkás indított többek között a Facebook anyavállalata és az OnlyFans ellen – írja a Gizmodo.

A per még februárban indult, ám akkor csak meg nem nevezett személyekről, John Doekról írtak. A Gizmodo azonban most megszerzett néhány bírósági dokumentumot, amiből kiderül, hogy a meg nem nevezett metás vezetők valójában Nick Clegg, a Facebook globális ügyekért felelős alelnöke, Nicola Mendelsohn, a globális üzleti csapat vezetője és Cristian Perrella, aki a lap szerint a Facebook biztonsági igazgatója.

A nevek egyébként az OnlyFans hibájából kerültek ki, véletlenül elfelejtették titkosítani azokat.

A perelő szexmunkások szerint az OnlyFans egy közvetítőn keresztül pénzt adott ezeknek a vezetőknek, hogy azok a Meta egyik adatbázisát – ami egyébként arra való, hogy terrorgyanús oldalakra hívja fel cégek figyelmét – arra használták, hogy gyakorlatilag feketelistára tegyék, az OnlyFans konkurenseit.

Az OnlyFans nagyjából tagad, de nem kimondottan azt állítják, hogy a vád hazugság, hanem azzal próbálják elkaszálni, hogy érdektelen. A Meta is csak nagyjából tagad, és azt állítják, hogy ha igaz is a vád, akkor sem ők a hibásak, hanem a három vezető, aki a saját szakállára dolgozott.

A dokumentum szerint a bíró megkérdezte az OnlyFans ügyvédjeit, hogy tagadják-e, hogy lefizettek embereket, mire az ügyvéd azt mondta, eddig nem kellett erre válaszolniuk, de fognak. A bíró ekkor rámutatott, hogy csak tudnák, ha valakinek kenőpénzt adtak volna.

„Igen, tudnánk. És jó ügyvédek vagyunk, ezért meg is kérdeztük az ügyfelünket” – válaszolta az ügyvéd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!