Kiszivároghatott a még fejlesztés alatt álló GTA 6

2022. szeptember 18. – 15:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi médiában több olyan videó bukkant fel, amelyek a még készülő videójáték, a GTA 6 fejlesztői környezetben zajló végigjátszásainak tűnnek. Egyelőre a fejlesztő és a kiadó sem reagált a videókra, de a jelek szerint kiszivároghatott a sokak által várt videójáték – írja az IGN.

Az autós-lövöldözős, nyílt világú akciójáték, a GTA minden idők egyik legsikeresebb videójáték-sorozata, az első része 1997-ben, a legutóbbi főkiadása, a GTA 5 2013-ban jelent meg, de a három korábbi részt újracsomagoló GTA: The Trilogyt tavaly ősszel adták ki.

A videókat a teapotuberhacker nevű felhasználó tette közzé először a GTAForums nevű oldalon, majd onnan később a Youtube-ra és a Twitterre is felkerültek. „Itt van 90 felvétel/klip a GTA 6-ból. Lehetséges, hogy hamarosan több adatot tudok kiszivárogtatni, GTA 5 és 6 forráskód és eszközök, GTA 6 tesztverzió” – írta a videók mellé az eredeti megosztó.

A felvételeken a jelek szerint a játékban zajló rablások, lövöldözés és hasonlók láthatók, teljesen kidolgozott párbeszédeket felvonultató jelenetekkel, miközben a képernyőn a fejlesztői környezetre utaló elemek is láthatók. Ha bebizonyosodik, hogy a videók valódiak, akkor megerősítenek korábbi pletykákat a játékról, például hogy férfi és női választható karakter is lesz, illetve hogy Vice City lehet a cselekmény helyszíne.

A feltöltő szerint a videókat közvetlenül a fejlesztő Rockstar belső csatornáiról töltötte le, ha ez igaz, akkor a céget jó eséllyel meghekkelhették. A videók autenticitása egyelőre vitatott, a Rockstar és a játékot kiadó Take-Two még nem reagált a felbukkanásukra.

A régóta pletykált GTA 6 érkezését idén februárban erősítették meg először hivatalos forrásból. Arról, hogy azóta mi minden derült ki róla, még júliusban írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!