Már a TikToknál is népszerűbb a filterezett valóságot valódisággal kicsúfoló BeReal app

2022. szeptember 14. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

A népszerűségi versenyben már a TikTokot is lekörözte, a BeReal közösségi applikáció, az Instagram működtetői pedig azon tanakodnak, hogyan tudnák lemásolni és felvenni a versenyt a francia konkurenciával. Az új trónkövetelő applikációról és működéséről ebben a cikkünkben korábban már mi is írtunk, most pedig a Deutsche Welle mutatta be azt a legújabb videójában.

A BeReal nagyon egyszerűen működik. Az applikáció értesítést küld, pittyen a telefon és pontosan két percünk van arra, hogy képet posztoljunk a BeReal oldalunkra. A népszerű alkalmazás abban különbözik más közösségi applikációktól, hogy egyszerre készít képet a telefon első és hátsó kamerájával, és nincsenek filterek, amiket a fotók készítésekor használni lehet. Ugyanis BeReal a tökéletesen megszerkesztett és agyonretusált képek helyett arra ösztönzi a felhasználókat, hogy azt a pillanatot örökítsék meg akkor és ott, ahol épp vannak, úgy, ahogy vannak.

A BeReal oldalán (egyelőre) nincsenek reklámok, csupán a barátok, ismerősök által posztolt fotóit láthatjuk. Azokat is csak akkor, ha mi magunk már korábban osztottunk meg képet a BeReal oldalunkon. Az alkalmazás jelenleg az első helyen áll az applikációk népszerűségi versenyében, az Egyesült Államokban különösen nagy sikere van. Az egyetlen probléma vele a felhasználók szerint az, hogy az alkalmazás gyakran lefagy.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!