Két mérnöke szerint még a facebookos vezetés se tudja, hol tárolják a felhasználók adatait

2022. szeptember 8. – 15:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Meta két magas beosztású mérnöke nem tudta megmondani egy bírósági meghallgatáson, hogy a cég hol tárolja a felhasználóktól begyűjtött adatokat – írja a Business Insider. A két mérnököt márciusban faggatták, de a leirat csak most került nyilvánosságra. A Cambridge Analytica adatvédelmi botrány miatt kérdezték őket.

A meghallgatáson a mérnökök (Eugene Zarashaw és Steven Elia) azt mondták, hogy szerintük nincs egy olyan ember a Metánál, aki össze tudná kaparni az összes adatot, amit egy adott felhasználóról gyűjtöttek össze.

Mikor a céget korábban erről kérdezték, csak bemutatták a bíróságnak az eszközüket, amivel a felhasználók lekérhetik a róluk tárolt adatokat, de az így kapott halmaz nem tartalmazott olyan részleteket, amikre a bíróság kíváncsi volt.

A Meta az Interceptnek azt mondta, hogy nem váratlan, hogy egy-egy mérnök nem tudja megmondani, hol tárolják az adatokat. A cég szóvivője szerint ez az egyik bizonyítéka annak, hogy mennyi energiát fektetnek az adatvédelmi fejlesztéseikbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!