Utólag is szerkeszthetőek lesznek a posztok a Twitteren

2022. szeptember 1. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Utólag is szerkeszthetőek lesznek a posztok a Twitteren – írja a Boston Globe.

A szerkesztés gomb azoknak lesz elérhető, akik havi 4,99 dollárt fizetnek a Twitter Blue előfizetésért. A tweet, vagyis poszt módosítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy javítsák az esetleges hibákat, elütéseket a közzétételt követő fél órában anélkül, hogy elveszítenék a már megszerzett válaszokat, retweeteket vagy like-okat. A szerkesztett tweetek címkét kapnak, amire rákattintva megtekinthetik a bejegyzés korábbi verzióit.

A cég a felhasználók egy kis csoportjában teszteli a szerkesztés gombot, ami az elkövetkezendő hetekben jelenik majd meg az előfizető felhasználók számára.

A Twitter évek óta hezitált a posztok utólagos módosításával kapcsolatban. Néhányan attól tartanak, hogy visszaélnek vele az emberek, és a virálissá vált posztjuk tartalmát utólag átírják. A korábbi vezérigazgató, Jack Dorsey még 2020 januárjában azt mondta, hogy a szerkesztés gomb nagyon valószínűtlen.

A funkcióról szóló vita akkor lángolt fel újra, amikor a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk részesedést szerzett a cégben, majd megkérdezte követőit, hogy szeretnének-e egy szerkesztés gombot. A szavazók többsége igennel válaszolt. A Twitter gyorsan megerősítette, hogy belsőleg teszteli a funkciót, és nyilvánvaló erőfeszítésként, illetve tisztázta, hogy már Musk szavazása előtt elkezdett dolgozni egy szerkesztés gombon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!