Először kaphat Pro verziót az Apple Watch

2022. augusztus 31. – 14:38

frissítve

Először kaphat Pro verziót az Apple Watch
Egy alkalmazott mutatja be az Apple Watch akkori új kiadását egy New York-i Apple Store márkaüzletben 2019. szeptember 19-én – Fotó: Johannes Eisele / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember hetedikén mutatja be az Apple az új okosóráját, és egy héttel a hivatalos prezentáció előtt egyre több minden szivárog ki róla. A CNET összegyűjtötte az összes pletykát, ami eddig kiderült.

A legfontosabb, hogy az Apple Watch Pro inkább szól azoknak, akik az extrém sportokban erősek, mint egy átlagos okosóra-felhasználónak, először készítettek egy terméket dedikáltan egy célcsoportnak. Ennek megfelelően masszívabb kialakítású, nagyobb kijelzőjű és hosszabb aksiidejű lehet.

Az óra rendelkezik a szokásos egészségügyi és fitnesz funkciókkal. A hőmérséklet érzékelése már alapnak tekinthető, ahogy az EKG funkció is, és extrém igénybevételnél is képes figyelemmel kísérni a vér oxigénszintjét.

Az óra kialakítása masszívabb, az alumínium helyett egy „erősebb fémanyag” jelent meg benne a Bloomberghez eljutott infók szerint. Az óra kijelzője hét százalékkal nagyobb, mint az előző, hetes szériában volt, ötcentis az átlója, és törésálló anyagból készült.

A nagyobb kijelző ellenére is többet bír az aksija, de arról még nincsenek pontos infók, mennyivel. Nemcsak egy hosszabb szabadtéri futásnál vagy egy nagy igénybevételt jelentő tekerésnél lehet nyomon követni az adatokat, hanem az alvásnál is.

Előfordulhat, hogy a Pro helyett más nevet kap, a fejlesztések alatt a belső kommunikációban Explorer Editionnek nevezték el. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman azt feltételezi, hogy az Apple Watch Extreme vagy az Apple Watch Max nevet viselheti. Arra még a bennfentesek sem tudtak válaszolni, hogy műholdkapcsolattal rendelkezhet-e.

Az áráról azt feltételezik, hogy az alapmodell 400 dollárnál (ez jelenlegi átfolyamon számolva 162 ezer forint) kezdődik. Szeptember hetedikén minden kiderül, már csak hatot kell aludni addig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!