Brutálisnak ígérkezik az iPhone 14 a kiszivárgott új infók alapján

2022. június 19. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az iPhone-család új tagjai hagyományosan kora ősszel jellennek meg, így a nyár okostelefonos berkekben jellemzően arról szól, milyen pletykák és kiszivárgott információk jelennek meg az adott évi új csúcskészülékről. Mivel már csak pár hónap van hátra a premierig, az idei készülékek, azaz az iPhone 14 széria technikai részletei már egész biztosan kőbe vannak vésve, és ezekből egyre több részlet derül ki, ahogyan zajlanak a tesztelések, vagy például az alkatrész-megrendeléseket leadja az Apple, illetve a kiegészítők gyártói számára megadja a specifikációkat, hogy pontosan mihez illeszkedjenek majd ezek.

A legújabb hír az, hogy a 14-es modellek a szokásosnál is jóval nagyobb ugrást mutatnak be sebességben a tavalyi szériához képest. Pontosabban ez a 14 Pro modellekre érvényesek, amik megkapják az idei új processzort, az A16-ost. Az alapmodellek maradnak a tavalyi A15-nél, ami persze még mindig elég erősnek számít, de hát mégis csak tavalyi technológia. Cserébe vélhetőleg alacsonyabb árat tud majd villantani velük az Apple, míg a Pro verzió elmegy a szokásos „leggyorsabb, legerősebb” irányba. Ez egyébként, hogy kétféle processzor legyen egy generáción belül az új iPhone-okban, merőben újszerű lépés az Apple-től, korábban fel sem merült ilyesmi.

A kiszivárgott teszteredmények szerint az A16-os számítási sebességben 42, grafikai teljesítményben pedig 35%-ot ver az A15-re; ekkora ugrást az Apple készülékei közül legutóbb az iPhone 7 produkált a 6S-hez képest. Ennél egy fokkal gyakorlatiasabb, de talán még örömtelibb hír, hogy az új készülékeknél az akku átlag 2 óra 10 perccel tovább bírja, mint a tavalyi generáció. Mindez az új generációs, gyorsabb és alacsonyabb fogyasztású LPDDR5-ös memóriacsipeknek köszönhető (aminek a legnagyobb gyártója egyébként épp az Apple legnagyobb okostelefonos riválisa, a Samsung).

A 14-es család további meglepetéseket is tartogat a kiszivárgott hírek szerint:

  • Nem lesz Mini verzió, viszont lesz nagyobb méretű Max változat az alapmodellből és a Pro-ból is
  • Eltűnik a jellegzetes kivágás a képernyő tetején, ahol az előlapi kamera volt eddig
  • Megnövelik a főkamera felbontását 48 megapixelre. Ez egyébként 2015, és az iPhone 6S óta változatlanul 12 megapixel volt, miközben a konkurensek már mind 100 megapixel feletti kamerákkal villognak évek óta

(Forbes, Tom's Guide)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!