Musk: A legpesszimistább forgatókönyv szerint a SpaceX 10 éven belül eljuttat egy embert a Marsra

2021. december 29. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk szerint az űripari cége 5-10 éven belül eljuttat egy embert a Marsra – írja a Business Insider. Musk ezt a Lex Fridman Podcast kedden feltöltött részében mondta.

Mikor Fridman megkérdezte tőle, hogy mikor jutunk el a Marsra, Musk 20-25 másodperc hallgatás után azt mondta, hogy legjobb esetben öt, legrosszabb esetben tíz éven belül. Azt gondolja, hogy jelenleg még a mérnöki kihívások gátolják leginkább az utat, nincs az a pénz, amiért akár holnap valaki átugorhatna a Marsra.

Nem akarja, hogy ugyanaz történjen, mint a Holddal, hogy kitűzünk rá egy zászlót és 50 éven át nem megyünk vissza, hanem ahogy már többször nyilatkozta, egy önfenntartó kolóniát akar létrehozni a bolygón, mert szerinte az emberiség egyik legfontosabb célja az kéne, hogy egyszerre több bolygón is jelen legyen.

Musk már több határidőt is szabott a cégének a történelmi lépés megvalósítására, de a 2030-as legrosszabb eshetőséget már máskor is emlegette. Ez nem sokkal később már „jóval 2030 előtt”-é alakult.

Ahogy az idén útnak indult marsjárók eseteiből is tudjuk, egy marsi út nem úgy működik, hogy amikor akarok, elindulok. Szakértők az Insidernek azt mondták, hogy 2026-ig még három megfelelő időpont van a fellövésre. Musk még januárban azt tervezte, hogy épít ezer Starshipet és 2050-ig napi három fellövéssel 1millió embert küld a Marsra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!