Nyalható tévéképernyőt fejlesztett egy japán tudós

2021. december 23. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Képes imitálni az ételek ízét a nyalogatható tévéképernyő, amelynek prototípusát egy japán professzor fejlesztette ki. A találmány egy újabb lépés a multiszenzoros vizuális élmény megteremtése felé – írja a Reuters.

Fotó: Kim Kyung-Hoon/REUTERS
Fotó: Kim Kyung-Hoon/REUTERS

A „Taste the Tv (TTTV)” névre keresztelt készülékbe tíz kis tartályt szereltek a körhintához hasonló elrendezésben, ezek az ételnek megfelelő kombinációban keverik ki a sós, savanyú, édes, keserű, fűszeres ízeket. Az ízmintát ezután egy higiénikus, lapos TV felületre spriccelik, hogy a néző megkóstolhassa.

„Az a célom, hogy az emberek akár az otthonukban is átélhessék egy távoli étterem ízeinek élményét, ha éppen a világ másik végén vannak” – mondta a találmányról Homei Miyashita, a Meiji Egyetem professzora. Miyashita 30 diákkal dolgozik, velük együtt fejlesztette ki azt a villát is, amely gazdagabbá teszi az ételek ízét.

A tudós ebben az évben fejleszette ki az ízlelhető tévét, amely szerint körülbelül 875 dollárba, vagyis kb 286 ezer forintba kerül majd, ha kereskedelmi forgalomba kerül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!