Kutyakölyköket elrabló majombanda tartja félelemben egy indiai falu lakóit

2021. december 21. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

Több kölyökkutyát öltek meg majmok az indiai Lavool faluban azért, mert korábban a kutyák állítólag megöltek egy kismajmot – írja az IFLScience. Két majom lehetett a felelős a kutyák haláláért, akik elragadták a kutyakölyköket, majd fák tetejére és magas helyekre vitték fel őket, ahol nem adtak nekik elegendő ételt-italt, így a kölykök elpusztultak. A majmokat azóta elfogták és elszállították.

A meghalt kutyakölykök számát nem tudják pontosan. Egy helyi lakos több mint 200-ról beszélt, míg egy helyi vadőr azt állítja, hogy valójában csak 3-4 kölyökkutyáról van szó. A pontos szám nem változtat azon a tényen, hogy a majmok nagyon erőszakosan viselkedtek, és embereket is megsebesítettek – köztük egy 8 éves gyereket is –, miközben menekültek.

„A majmok általában nem támadnak meg embereket, de az emberek most félnek” – mondta Amol Munde, tartományi vadőr.

„Ilyen magasságban ezek a kölykök nem kaptak se táplálékot, se vizet. Ezért sokszor természetes úton haltak meg, de olyan is előfordult, hogy lezuhantak a magasból” – mondta Radhakishan Sonawane falubeli lakos.

A környéken élő majmoknál nem ritka egyébként, hogy elrabolnak kölyköket, akiket magukkal visznek, megpróbálnak gondoskodni róluk, de nem veszik figyelembe új kedvenceik étel- és italigényét. A cselekedetük oka tehát nem csak az lehet, hogy bosszút akartak állni, hanem lehet, hogy csupán egy természetes ösztönről van szó.

Stephanie Poindexter, a buffalói egyetem antropológiai adjunktusa viszont tavaly arról beszélt a Gizmodónak, hogy a főemlősök valóban képesek bosszút állni, és nagyobb valószínűséggel teszik ezt meg a korábbi támadójukra emlékeztető állatokkal: „Nyilvánvalóan nem tudhatjuk a szándékukat, mert nem kérdezhetjük meg tőlük, hogy mit terveztek és miért tették. A fogságban élő főemlősökön végzett vizsgálatok során azt láttuk, hogy ha egy egyedet valamilyen módon megtámadnak, nagyobb a valószínűsége annak, hogy olyanon áll bosszút, aki rokonságban áll a támadójával”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!