Hétfő este óta elérhetetlen világszerte a Facebook, a Messenger és az Instagram, gondok vannak a hazai Telekomnál is

2021. október 4. – 18:02

frissítve

Hétfő este óta elérhetetlen világszerte a Facebook, a Messenger és az Instagram, gondok vannak a hazai Telekomnál is

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn este leállt a legnépszerűbb közösségi oldal.

Világszerte jelezték a felhasználók hétfő este háromnegyed 6 körül, hogy nem elérhető számukra a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp nevű üzenetküldő sem, sőt, egyes felhasználók szerint az Oculus rendszere is érintett.

A DownDetector szerint a probléma az egész világon fennáll a legtöbb felhasználónak, akik számítógépen böngészve „Server Error” üzenetet kapnak. Az applikációk viszont továbbra is működnek, csak éppen friss posztokat nem töltenek be, és interakciót sem engednek.

A Facebook a Twitteren ezt írta:

Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook alkalmazás elérésével. Dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban visszaálljunk a normális kerékvágásba, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!

Több olvasónk jelezte, hogy Magyarországon gondok vannak a Digi, a Vodafone és a Telekom internetszolgáltatásával is. A Telekom a Twitteren ezt írta:

Szia! Őszintén sajnáljuk a kellemetlenséget! A jelenleg tapasztalható lassulások, leállások, sajnos összefüggenek a nagy mennyiségű terheléssel, ami a közösségi alkalmazások leállásából adódik.

Ritkán fordul elő, hogy ilyen hosszú ideig tartó kimaradást szenvedjen ekkora tech-vállalat, mint a Facebook. A cég részvényeinek értéke hétfőn 5,5 százalékot esett, ami közel egy éve a legrosszabb nap a tőzsdén.

A Facebook szolgáltatásában idén már több kiesés is volt. Legutóbb áprilisban volt hasonlóan nagy kiterjedésű leállás. Az ideges felhasználók és a kárörvendő nem felhasználók a Twitteren számolnak be a sokak számára frusztráló helyzetről.

Maga a Twitter is viccelődik a leállással:

Frissítés 20:56-kor: A Facebook és szolgáltatásai már több mint három órája elérhetetlenek. Szöllősi Gábor IT-szakértő egy Twitter-bejegyzésben így írt a leállás okáról az alapján, amit bizonyosan tudni lehet, illetve megemlített egy azóta törölt Reddit-kommentet is, amit egy Facebook-alkalmazott írt.

Bővebben ebben a cikkben írtunk a nagy leállás mögött húzódó okokról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!