Jobban behúzza a felhasználókat a TikTok, mint a YouTube applikációja

2021. szeptember 7. – 11:12

Másolás

Vágólapra másolva

Az applikációkat monitorozó App Annie mérése alapján több időt töltenek a TikTok applikációjában a felhasználók, mint a YouTube-éban, legalábbis ez jött ki a brit és amerikai userek esetében az egyes felhasználókra mérve. A BBC cikke szerint az App Annie úgy írta le a TikTokot, mint az a platform,

ami teljesen felborítja a streaming és közösségi terepet.

Ami az összmegtekintést, pontosabban az összes ott töltött időt illeti (az összes felhasználót összeadva), a YouTube továbbra is listavezető, hiszen eleve is sokkal többen használják, mint a TikTokot: ugyanis míg a Google tulajdonában álló cégnek ugyanis mintegy kb. havi kétmilliárd nézője van, addig a TikTokot kb. 700 millióan követhették úgy 2020 közepén.

Az App Annie mérésében azért vannak elég komoly hiányosságok, mert iPhone-t nem, csak Androidot mér, és nem szűr Kínára, ahol egyébként a TikTok a legismertebb app.

„Most már látjuk, hogy az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a TikTok utolérte a YouTube-ot és már ott legyeskedik a Facebook körül is” – nyilatkozta a BBC-nek az Enders Analysis kutatócsoport egyik munkatársa. Az adatok alapján a briteknél 2020 júniusban vette át a vezetést a YouTube felett a TikTok, míg Amerikában végül idén áprilisra lett listavezető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!