Jönnek a végpontok között titkosított hang- és videóhívások a Messengeren

2021. augusztus 13. – 20:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Végpontok közötti titkosítást vezet be a Messengeren hang- és videóhívásokra a Facebook, írja a The Verge.

A vállalat egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy bevezeti a változtatást az eltűnő üzenetek új vezérlésével együtt. Egyes felhasználók láthatják majd a titkosítással kapcsolatos új tesztfunkciókat is.

A Facebook Messengeren 2016 óta létezik végpontok közötti titkosítás a szöveges üzenetekben, ekkor adták hozzá a „titkos beszélgetés” opciót az alkalmazáshoz. Most ugyanezzel a módszerrel titkosítják a hang- és videóhívásokat. A Facebook szerint az ilyen hívások iránt egyre nagyobb az érdeklődés, a Messengeren jelenleg naponta több mint 150 millió videóhívást bonyolítanak le, ezért vezetik be az új funkciót.

A Facebook csevegőalkalmazásában, a WhatsAppon már eddig is elérhető volt a végpontok között titkosított üzenetküldés és hívás, ami megakadályozza, hogy a küldőn és a fogadón kívül bárki más lássa a titkosított adatokat. Ugyanez a funkció létezik más videóhívásra alkalmas appokban is, mint a Zoom, a Signal és az Apple FaceTime. A Facebook azt írta, az üzenetküldő szolgáltatásokban a végpontok közötti titkosítás „iparági szabvánnyá válik”.

A Messenger eltűnéses üzenetküldésében is lesznek változások, ki lehet majd választani, hogy mikor tűnjenek el az üzenetek öt másodperc és 24 óra közötti időtartamban.

Míg a fenti frissítéseket mindenki látni fogja, a Facebook más funkciók korlátozott bétatesztjét is lefuttatja. Néhány felhasználó látni fogja a végpontok között titkosított csoportos csevegések és hívások lehetőségét is az „olyan barátok és családtagok között, akiknek már van egy meglévő chatbeszélgetésük, vagy már kapcsolatban állnak”. Ezen kívül az Instagram felhasználói közül néhányan korlátozottan hozzáférnek majd a végpontok között titkosított személyes üzenetekhez is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!