Jön egy új Nintendo Switch, de nem kell nagy újdonságokra számítani

2021. július 7. – 10:10

frissítve

Jön egy új Nintendo Switch, de nem kell nagy újdonságokra számítani
A Switch (OLED model) ugyanakkora, mint az eredeti konzol, csak kisebb kávákkal – Kép: Nintendo

Másolás

Vágólapra másolva

A Nintendo váratlanul bejelentette az elképesztően népszerű Switch-családjának új tagját, a Nintendo Switch (OLED model)-t, ami nem az új bivalyerős kézikonzol, amire sokan vártak – és ez nem feltétlenül baj.

Az új modell pontosan ugyanakkora és szinte pont ugyanolyan nehéz, mint az eredeti Switch, de egy kicsit nagyobb, 7 hüvelykes a kijelzője, és LCD helyett OLED. Emellett javítottak a hangzásán, a tévére köthető dokkolóba lehet majd vezetékes internetet dugni, és szédületes 64 GB belső tárhelyet kapott (memóriakártyával 2 TB-ig bővíthető). A Joy-Conok sem változnak, és bármelyik Switch-csel működnek majd.

A nagyobb képernyő mellett a legsikeresebb újítás talán a nagyobb kihajtható láb, ami sokkal használhatóbbnak tűnik, mint az eredeti Switch pici pöcke.

Bár sokan 4K-s kézikonzolra vágytak, csalódniuk kell. A kijelző felbontása továbbra is 1280*720, és a tévén is megmaradt az 1080p. A kijelző is csak azért nagyobb, mert kisebbek lettek a kávák. A Nintendo saját játékai ritkán törekszenek az élethű látványra, a kissé stilizált látványvilághoz pedig talán nem olyan fontos a 4K.

Az (OLED model) október 8-án jelenik meg, és Amerikában 350 dollárért (nagyjából 105 ezer forintért) osztogatják majd. A nagyobb OLED kijelző elég csábító lehet a Switch rajongóinak, és talán olyanokat is bevonz majd, akiket pont a képernyő tántorított el a konzol vagy a Light-verzió megvásárlásától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!