Richard Branson beelőzné az Amazon alapítóját, ő lenne az első milliárdos a világűrben

2021. július 2. – 08:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Richard Branson amerikai milliárdos, a Virgin Galactic tulajdonosa bejelentette, hogy ő is rajta lesz a július 11-én startoló űrhajó fedélzetén, így kilenc nappal előzné meg az Amazon alapítóját, Jeff Bezost, aki július 20-án indul űrutazásra a New Shepard fedélzetén.

A Virgin Galactic űrhajója hatfős legénységgel száll majd fel, a milliárdoson kívül csak a cég alkalmazottai lesznek a fedélzeten. Ez lesz a Virgin Galactic negyedik űrútja, az első teljes legénységgel. Az űrhajó egy repülőgépről startolva indul majd el az űr felé.

A 70 éves Branson néhány napja még titkolózott, hogy mikorra tervezi az űrutazást, csupán annyit árult el a sajtónak, hogy elég fitt és egészséges az utazáshoz. Az amerikai hatóságok júniusban engedélyezték a Virgin Galactic számára, hogy fizetős utasokat vigyen az űrbe, miután a cég űrhajója májusban sikeres tesztrepülést hajtott végre.

Jeff Bezos három másik utas társaságában vág neki az űrutazásnak: testvére, Mark Bezos és Wally Funk, a Mercury 13 program egykori tagja is a fedélzeten lesz. A negyedik utas kiléte nem ismert, annyit lehet tudni róla, hogy 28 millió dollárt fizetett a lehetőségért az Amazon aukcióján. Bezosék utazásának időpontja és az űrhajó neve is szimbolikus: július 20. az első holdra szállás napja, az űrhajó pedig az első amerikai asztronauta, Alan Shepard után kapta a nevét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!