Több millió dollárt fizet az Apple egy diáknak, mert valaki feltöltötte a Facebookra egy szexvideóját a javításra beküldött iPhone-járól

2021. június 7. – 17:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple egy több millió dolláros kártérítésről egyezett meg egy oregoni nővel, akinek kiszivárogtatták a meztelen képeit és egy szexvideóját, mikor szervizbe küldte az iPhone-ját – írja a Telegraph. Az eset 2016-ban történt, a nő akkor még diák volt, és azért küldte szervizbe a telefonját, mert nem működött.

A kaliforniai szervizt a Pegatron üzemelteti, ami az Apple alvállalkozója. A techóriás évek óta küzd azért, hogy minél szorosabb kézben tarthassa a termékeinek javítását, amit részben azzal indokol, hogy így tudja garantálni a személyes adatok védelmét.

Mikor a nő telefonja bekerült a szervizbe, két alkalmazott átnézte a képeit, és a diák saját Facebookjára feltöltöttek 10 képet, amiken „a vetkőzés különböző fázisaiban volt”, valamint egy szexvideót. Úgy tűnt, mintha a nő posztolta volna, de ő csak akkor értesült az esetről, amikor a barátai szóltak neki. Azonnal törölte a bejegyzéseket, az Apple-t pedig azért perelte volna, mert nem vigyáztak a személyes adataira, és súlyos érzelmi gyötrelmet okoztak neki.

Végül peren kívül megegyeztek, így a pontos összeget nem hozták nyilvánosságra. A bírósági iratok szerint több millió dollárról van szó, és annyi még kiderült, hogy a nő ügyvédje eleinte 5 millió dollárt követelt.

A megegyezés miatt a nő a továbbiakban nem beszél az esetről, és a pontos összeget sem hozhatja nyilvánosságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!