Három érmet nyertek a magyar középiskolások a Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Diákolimpián

2021. április 27. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három érmet nyert a magyar csapat a koronavírus-járvány miatt ismét online tartott 55. Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Diákolimpián – tájékoztatta az MTI-t a csapat vezetője. Magyarországról idén hat diákot nevezhettek be, közülük ezüstérmet kapott Benkő Dávid (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium). Bronzérmet szerzett Saracco Lucio (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) és Babcsányi István (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium). Simon Vivien (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium), Sajósi Benedek (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium) és Farkas Izabella (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium) dicséretet kapott.

Idén Budapesten tartották volna a diákolimpiát, de a koronavírus-járvány miatt erre csak online került sor, ismét. Így a kamerák előtt tehette próbára kémiatudását 28 ország 145 középiskolás diákja a legnehezebbnek tartott nemzetközi kémiaversenyen – közölte Magyarfalvi Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Karának adjunktusa.

Az MTI beszámolója szerint az elméleti feladatsorokat mindenki hazájában, videófelügyelet mellett írta meg angolul, a javítást a feladatszerzőkkel videókapcsolaton át szintén angolul vitatták meg a versenyzők. A nyitó és díjkiosztó ünnepséget is interneten követték a résztvevők. Az adjunktus hozzátette: a magyar csapat online válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete szervezte a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A csapat részvételét a Magyar Kémikusok Egyesülete szervezte. A versenyt jövő tavaszra ismét Budapestre tervezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!