Ismét felrobbant a SpaceX rakétája, de ez nem feltétlenül baj

2021. március 30. – 22:48

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbi próbarepülésekhez hasonlóan a keddi teszten is felrobban a SpaceX kísérleti rakétája – írja a CNN. Március elején történt az eddigi legnagyobb áttörés, ugyanis a Starship SN10 sikeresen landolt a tesztrepülés során. Aztán néhány perccel később felrobbant.

Kedden nem sokkal a leszállás előtt megszakadt a rakétáról érkező videó, majd az SN11 a ködbe veszett. Elon Musk szerint lehet, hogy nem keletkezett megfelelő nyomás az egyik hajtóműben, bár ennek nem kellett volna ekkora problémát okoznia. Most azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi lehetett a baj. Hamarosan az SN 15-öst tesztelik, elvileg sokkal jobb lesz, mint az SN 11-es volt.

Bár előbb-utóbb a három Starship-prototípus közül mind felrobbant, de a SpaceX és a rajongók ezt nem feltétlenül kudarcként élik meg, hanem tanulópénzként.

Az Everyday Astronaut közvetítésén 2:19:30-tól látni lehet, hogy mikor megszakad a videó, törmelék kezd el hullani az égből.

Musk elképzelése szerint a Starship juttatja majd el az első földi telepeseket a Marsra. Ebben annyira hisz, hogy idővel a Falcon 9, a Falcon Heavy rakétákat, illetve a Dragon teher- és személyszállító kapszuláit is leépítik majd, hogy minden jövőbeli projektjük alapja a Starship legyen majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!