Elon Musk kétszavas üzenete fújt tőzsdelufit

2021. január 15. – 23:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az, hogy Elon Musk mire képes egyetlen tweetjével, jól példázza egy múlt heti bejegyzése, ami mindössze két szóból állt, mégis elérte, hogy egy cég részvényárfolyama egyetlen nap alatt a tizenötszörösére ugorjon.

Az üzenet ennyi volt: „Use Signal”.

Ezzel a világ leggazdagabb embere nyilván arra biztatta a több mint 42 millió főt számlálót követőtáborát, hogy a WhatsApp riválisának számító alkalmazáson keresztül cseteljenek. A WhatsApp ugyanis ultimátumot adott felhasználóinak: vagy megadják adataikat a Facebooknak, vagy nem használhatják többé az alkalmazást.

A csavar a történetben az, hogy Musk reklámja miatt nem ennek a Signalnak a részvényárfolyama kezdett szárnyalni (ennek a Signalnak ugyanis nincsenek részvényei), hanem egy teljesen másik cégnek. Ahogy a Yahoo írja, a Signal Advance-nak bár semmi köze se a SpaceX tulajának a bejegyzéséhez, mégis furcsa véletlen lenne, ha épp azután, de attól teljesen függetlenül kezdtek volna az emberek őrültek módjára Signal Advance részvényeket vásárolni, hogy Must épp a (másik) Signalt hirdette.

Az sokkal valószínűbbnek tűnt, hogy az emberek, akik nagyon hamar megtérülő befektetésre vágytak, egyszerűen nem tudták, hogy nem annak a Signalnak a részvényeit kezdték el vásárolni, mint amiről Musk írt a Twitterén, és így fújtak egy szép nagy tőzsdei lufit.

Ettől függetlenül, ha Elon Musknak az volt a célja, hogy többen használják a Signal appot, valószínűleg azt is elérte: a tweetje után megugrott az általa hirdetett Signal felhasználóinak száma is. A nagy érdeklődésnek ugyanakkor nem biztos, hogy mindenki örül, jelenleg annyian próbálják ezt a csetalkalmazást használni, hogy nem győzik olyan ütemben növelni a kapacitásait, hogy egyszerre mindenkit ki tudjon szolgálni, ezért jelenleg az üzenetküldés a Signalon akadozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!