Bitcoinmilliárdos lehetne egy amerikai férfi, ha nem veszti el az évekkel ezelőtt kapott jelszavát

2021. január 13. – 17:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Stefan Thomas, amerikai programozó több mint egy évtizeddel ezelőtt kapott 7002 bitcoint fizetésként egy, a kriptopénz működését magyarázó videó elkészítéséért.

A bitcoin akkor még néhány dollárt ért, Thomas ezért egy merevlemezen helyezte el azt, aminek jelszavát felírta egy papírra.

Az évek során a bitcoin értéke azonban hirtelen megnőtt, a programozó viszont útközben elhagyta valahol a jelszavát.

Az IronKey digitális pénztárcán lévő összeg ma 240 millió dollárt (kb. 71 milliárd forint) ér. Tíz próbálkozás után a digitális pénztárca felülírja az eredeti jelszót és titkosítja magát: Thomas eddig nyolc jelszót írt be, de mind sikertelennek bizonyult.

Alex Stamos A Facebook korábbi biztonsági szakértője később a Twitteren felajánlotta Thomasnak, hogy az összeg tíz százalékáért cserébe feltöri a merevlemezt.

Thomas nem az első potenciális Bitcoin-milliomos, akit kizárnak vagyonából. A Thomas történetét elmesélő New York Times-cikk említ egy férfit is, aki 800 bitcoint vesztett, miután egyik kollégája újraformatázta a laptopját. Egy walesi férfi pedig 2013-ban egy hulladéklerakót keresett fel, miután véletlen kidobott egy 7500 bitcoint tartalmazó merevlemezt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!