Csak azoknak engedi a Whatsapp az alkalmazás használatát, akik megosztják adataikat a Facebookkal

2021. január 7. – 23:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook tulajdonában lévő, 2 milliárd felhasználóval rendelkező alkalmazás ultimátumot adott felhasználóinak: vagy megadják adataikat a Facebooknak, vagy töröljék az alkalmazást, írja az Arstechnica.

Az app arra kéri felhasználóit, hogy fogadják el a megváltozott adatvédelmi irányelveket. Akik február 8-ig nem fogadják el ezeket, nem használhatják tovább az appot. A WhatsApp által gyűjtött adatok között vannak például

  • telefonszámok, címjegyzék;
  • nevek, profilképek;
  • utolsó online aktivitás és alkalmazásnapló adatai.

Az új feltételek szerint a Facebook arra is fenntartja a jogot, hogy az összegyűjtött adatokat megossza a vállalatcsoportjával.

Korábban írtunk arról is, hogy tavaly év végén 48 amerikai állam feljelentette a Facebookot az Instagram és a Whatsapp felvásárlása miatt, mert szerintük ezzel a vállalat monopolhelyzete megsértette a versenyszabályokat.

Frissítés: Ahogy arról a Gsmarena beszámolt, 27 európai országban (köztük itthon) nem kell ilyen adathasználati feltételeket elfogadnia a felhasználókat a szigorú EU-s GDPR-szabályoknak köszönhetően, így adataikat sem kell megosztaniuk harmadik féllel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!