Elindult a Google Stadia Magyarországon

2020. december 7. – 19:06

frissítve

Elindult a Google Stadia Magyarországon
Fotó: Google

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a Google Stadia Magyarországon – olvasható a Google blogposztjában. Majdnem egy évvel a hivatalos indulás után most nyolc európai ország is felkerült a támogatottak listájára, így számítógépen, tévén vagy akár telefonon is néhány gombnyomás után játszhatunk olyan játékokkal, mint például a Jedi: Fallen Order, a Sekiro vagy a Baldur's Gate 3.

Ha valaki szeretne egy erős kezdést, akkor most 31 ezer forint helyett kevesebb, mint ötezerért megveheti a Borderlands 3 Ultimate editiont, amiben gyakorlatilag majdnem minden benne van, ami a játékhoz eddig kijött. Ehhez be kell jelentkezni.

Elég, ha a Google felhasználónkkal belépünk a Stadia oldalán, és mehet is a menet. Persze az egyes játékokért fizetni kell, de ha feliratkozunk a Pro-verzióra, akkor havi 10 euroért néhány tucat játékkal ingyen játszhatunk. Különben a játékok olyan árban vannak, mint bármelyik másik platformon.

A Pro első hónapja ingyenes, és jár hozzá egy 10 eurós kupon, amit az első vásárlásunkra használhatunk fel.

A Stadia a Google felhő alapú – jobb szó híján – konzolja, ami lehetővé teszi, hogy akár a legújabb játékokkal is a magas teljesítménnyel játsszunk, mert az nem a mi gépünkön fut, hanem a Google-én. Tehát elméletileg nem kell több százezer forintért konzolt venni vagy PC-t építeni. Azt, hogy min és mivel működik a Stadia, itt megnézheti.

Jelenleg több ilyen szolgáltatás is létezik, például a Microsoft XCloudja, ami egy hasonlóan működő felhő alapú Xbox, vagy az Nvidia GeForce Now szolgáltatása.

A Stadiát mi is kipróbáljuk, a teszttel pár napon belül jelentkezünk.

FRISSÍTÉS: Hétfőn este, nem sokkal az indulás után az internet magyar nyelvű szegletét ellepték a reklamációk, hogy a rendszer nem működik, azt írja, a felhasználó országában nem elérhető. Egyelőre nem tudni, mi okozza a hibaüzenetet, milyen alapon jelenik meg valakinél, másnál meg nem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!