Járvány van, de ettől még a gyerekek találkozhatnak a Mikulással

2020. november 20. – 13:56

frissítve

Járvány van, de ettől még a gyerekek találkozhatnak a Mikulással
Ezzel a nagyszakállú öregúrral cseveghetnek a kíváncsi gyerekek – Fotó: Világi Máté / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Idén a járvány miatt a gyerekek nem tudnak személyesen találkozni a Mikulással, de a mesterséges intelligenciának hála online igen – írja az MTI. A Storyfile technológiai egy interaktív honlapot hozott létre, ahol a Mikulás éppen úgy válaszol a gyerekek kérdéseire, mintha személyesen találkozna velük.

Heather Smith, a Storyfile igazgatója szerint az adatbázisukban 180-200 kérdés szerepel, úgyhogy a gyerekek elég sok mindenről tudnak beszélgetni a Mikulással. Az első kérdés persze rögtön az, hogy a kérdező a rosszak vagy a jók listáján szerepel-e.

A Storyfile elsősorban híres emberekkel, köztük tudósokkal, űrhajósokkal, emberi jogi aktivistákkal, holokauszttúlélőkkel készít interjúkat. A válaszokat egy hangalkalmazás aktiválja, ami miatt látszólag megszakítás nélkül folyik a beszélgetés.

A Mikulással való beszélgetés honlapját, az AskSanta.com-ot indulása előtt gyerekekkel is kipróbálták.

„El voltak ragadtatva. Tényleg úgy érezték, mintha FaceTime-on vagy más alkalmazással beszélgetnének élőben a Mikulással, és végül is ez volt a cél. Nagyon aranyosak, nagyon tetszettek a reakcióik”

– mondta a tapasztalatokról Smith.

A Mikulás persze a járványról is kap kérdéseket. Ha egy gyerek arra kíváncsi: őt is ledöntheti-e a koronavírus, azt válaszolja, amit bárki más:

„Kesztyűt hordok, megmosom a kezemet, tartom a biztonságos távolságot másoktól, és maszk van rajtam.”

Tehát a Mikulástól is azokat a fontos dolgokat hallják a gyerekek, amiket folyamatosan hallanak a járvánnyal kapcsolatban.

Az ingyenes applikáció sikere esetén a fejlesztők azt tervezik, hogy jövőre a Mikulás esetleg már a gyerekek leveleit is elolvashatná. A Storyfile az alkalmazást a Red Sled Santa Foundationnel közösen dolgozta ki, így aki szeretne, az az oldalon keresztül adakozhat az American Heart Foundation nevű jótékonysági szervezetnek.

Az online Mikulással december végéig tart fogadóórát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!