A PayPal beszáll a kriptovaluta-buliba

2020. október 21. – 20:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kriptovalutás szolgáltatást indít a PayPal heteken belül az USA-ban, bitcoinnal, etherrel, bitcoin cash-sel és litecoinnal is lehet majd kereskedni a platformon – írja a CNBC.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A cég azt tervezi, 2021-től már fizetni is lehet majd a legnépszerűbb kriptopénzekkel 26 millió kereskedőt tömörítő hálózatában. A hírre a PayPal részvényei rögtön 3 százalékot emelkedtek a New York-i tőzsdén, és a bitcoin ára is megindult felfelé, 5 százalékot javított. A kriptopénzek kezeléséhez a PayPal a Paxos nevű kriptostartuppal társult.

Az utóbbi időben egyre többen látnak fantáziát a kriptovalutákban: jegybankok világszerte kísérleteznek a blokklánc-technológia hasznosításával, és az üzleti élet szereplői közül is egyre többen fektetnek ilyen projektekbe. Jack Dorsey Twitter-ügyvezetője fintech cége, a Square nemrég vásárolt 50 millió dollár értékű bitcoint, a Fidelity nevű alapkezelő tavaly saját kriptorészleget állított fel. A digitális pénzvilág egy másik szegletében pedig a Facebook és vele együttműködő más techcégek saját pénznem létrehozásában gondolkodnak, ez lenne a libra, ami a remények szerint egyszerűsítené, olcsóbbá tenné a határokon átívelő tranzakciókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!